Αρχειο

Έρχεται βοριάς

Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας, βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και παγετός τη νύχτα και το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στους -2 βαθμούς Κελσίου, με αραιή συννεφιά, η θερμοκρασία στο Κιλκίς, τη Βέροια, την Κατερίνη, αλλά και την πόλη των Σερρών. Κλειστά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν από τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό.

Στον ένα βαθμό πάνω από το μηδέν ο υδράργυρος στον Πολύγυρο και στους μηδέν βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου. Στον ένα βαθμό κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο στην πόλη των Γρεβενών, με την πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας να γίνεται χωρίς αλυσίδες.

Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από -2 (μείον 2) έως 8 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Στα θαλασσιά-παράκτια τμήματα υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και στα ορεινά αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα στα δυτικά πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Ασθενείς χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά της Κρήτης. Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές αργά το βράδυ στα νοτιά. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.