Αρχειο

Έβαλαν φωτιά στο εξοχικό του Σημίτη

Εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σοβαρές ζημιές υπέστη τα ξημερώματα (περί τις 02:30) της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου το εξοχικό του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους, από πυρκαγιά που ξέσπασε ως αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, εμπρηστικής ενέργειας.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που προκάλεσε τη φωτιά ήταν τυλιγμένος σε ένα χαλάκι, αποτελείτο από καλώδια, μπαταρίες και εκρηκτική ύλη, και είχε διακόπτη on-off, που σημαίνει ότι πυροδοτήθηκε επιτόπου από τους δράστες.

Εντοπίστηκαν επίσης υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού - στουπιά εμποτισμένα με εύφλεκτη ουσία, πιθανότατα σε κάποιο είδος μεταλλικού δοχείου. Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε απο τους δράστες μπροστά απο τη μπαλκονόπορτα του σπιτιού που βλέπει προς την θάλασσα. Η μπαλκονόπορτα ήταν επίσης εμποτισμένη με εύφλεκτη ουσία, με αποτέλεσμα να καεί και να επιτρέψει στη φωτιά να επεκταθεί στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο είναι μία μονοκατοικία ανάμεσα σε δένδρα.

Η φωτιά έθεσε σε λειτουργία τον συναγερμό του σπιτιού, από τον οποίο ειδοποιήθηκαν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Οι πρώτοι πυροσβέστες που έσπευσαν, διαπίστωσαν ότι οι φλόγες είχαν ήδη κάψει σημαντικό τμήμα του σπιτιού. Συγκεκριμένα, φαίνεται να έχει καταστραφεί το σαλόνι, καθώς και μικρό τμήμα της κουζίνας. Η φωτιά γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο.

Το εξοχικό σπίτι του κ. Σημίτη βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων, στα σύνορα της Κορινθίας με την Αττική. Το σπίτι δεν κατοικείται και κανείς δεν βρισκόταν μέσα στο εξοχικό την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό.