Αρχειο

Χιόνια, άνεμοι και κρύο σε όλη την χώρα

Τα πλοία δεμένα στα λιμάνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλη είναι η επιδείνωση του καιρού σε όλη την χώρα, καθώς η θερμοκρασία έχει φτάσει στους 6-8 βαθμούς Κελσίου. Χιόνια έχουν πέσει ακόμη και στην Αττική. Τα ξημερώματα η θερμοκρασία έφτασε στους μηδέν βαθμούς στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, στον Πολύγυρο και στις Σέρρες, αλλά και ακόμη πιο χαμηλά σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως -4 στην Φλώρινα και -2 στην Έδεσσα.

Συνεχίζεται να ισχύει η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ. Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Σύμφωνα με προειδοποίηση του λιμεναρχείου οι επιβάτες που ταξιδεύουν καλό είναι πριν την αναχώρηση τους να επικοινωνήσουν με το λιμεναρχείο ή πορθμείο ή και με τα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών. 

Αναμένεται να παραμείνει χαμηλά η θερμοκρασία και τις επόμενες ημέρες ενώ, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία Ελλάδος, θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ο οποίος πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρός.