Αρχειο

Διεκόπη η σύνδεση των Αντικυθήρων με την Κρήτη

«Το ρολόι γύρισε 60 χρόνια πίσω», λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
56146-112794.jpg

Για απόφαση «που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας 60 χρόνια πίσω, με καταστροφικές συνέπειες για το ιστορικό και μικρότερο νησί της Περιφέρειας Αττικής», κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με την Κρήτη.

Ο κ. Κατσικάρης αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή τους, «Τον τελευταίο καιρό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα, να ‘αποδράσουν’ από τις υποχρεώσεις τους έναντι των πολιτών, επιλέγοντας εκείνες, σύμφωνα με τα στενά τους συμφέροντα, πότε θα εξυπηρετούν τα μικρά νησιά μας και πότε όχι.

Μετά τις Σπέτσες και την Ύδρα που δεν έχουν συμβατικά πλοία, τον Πόρο και τα Μέθανα που δεν εξυπηρετούνται, έρχεται τώρα το τελειωτικό χτύπημα με την αποδρομολόγηση του πλοίου στα Αντικύθηρα -τον τελευταίο φάρο ζωής και πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής- με μια αναιτιολόγητη κίνηση που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους πολίτες». «Τα Αντικύθηρα δεν μπορεί να αφεθούν στην τύχη τους, επειδή κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους και δεν κατανοούν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι που επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλες», υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης, καλώντας τον υπουργό να αλλάξει «αυτή την άδικη απόφαση που με κρατική βούλα οδηγεί να γίνουν τα Αντικύθηρα μια ακόμη ακατοίκητη βραχονησίδα».

Από την πλευρά τους, ανώτερα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, και ως απάντηση στην επιστολή, διαβεβαιώνουν ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί επισήμως έως σήμερα για διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς- Κύθηρα-Αντικύθηρα- Κρήτη. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο πραγματοποιεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο, βρίσκεται σε επίσημη ακινησία για την ετήσια επιθεώρησή του έως τις 31/12/2013 όπως ορίζει ο νόμος, δηλώνουν στελέχη του υπουργείου, τονίζοντας παράλληλα ότι η σύμβασή του για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου δρομολογίου λήγει στις 31/10/2014. Σημειώνεται ότι, για να γίνει διακοπή ενός δρομολογίου και μάλιστα επιδοτούμενου, χρειάζεται πρώτα από όλα σχετική γνωμοδότηση από το νομικό σύμβουλο του υπουργείου, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ