Αρχειο

Διαψεύδει Στουρνάρα η Λιμπερασιόν

Για το ΦΠΑ των νησιών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η γαλλική εφημερίδα Λιμπερασιόν επανήλθε στο θέμα που δημιουργήθηκε με τη συνέντευξη Στουρνάρα και συγκεκριμένα τα λεγόμενά του για κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Ο δημοσιογράφος Ζαν Καρτεμέρ που πήρε τη συνέντευξη, απαντάει με άρθρο του στην εφημερίδα, και ουσιαστικά διαψεύδει τον Γιάννη Στουρνάρα που μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε: « Η συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών στην εφημερίδα «Liberation» δόθηκε στην ελληνική γλώσσα και κατά τη μεταφορά στη γαλλική προφανώς παρερμηνεύτηκαν και αλλοιώθηκαν οι απαντήσεις του, αφού ο κ. Στουρνάρας ουδέποτε αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξάλειψης εξαιρέσεων. Απλώς ανέφερε ως παραδείγματα συγκεκριμένες εξαιρέσεις από τους γενικούς κανόνες που μειώνουν το φορολογικό βάρος».

Στην απάντησή του ο Καρτεμέρ αναφέρει: «Δεν υπήρξε καμία παρανόηση. Ο κ. Στουρνάρας, όντως, ανέφερε κάποια παραδείγματα με φορολογικά παραθυράκια, στα οποία συμπεριέλαβε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι δεν το είπε τυχαία. ……. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ήταν προφανές ότι αυτό ήταν πρόβλημα γι' αυτόν. Για δική μου ασφάλεια προσπάθησα να επικοινωνήσω δύο φορές με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν μου απάντησαν. Ως εκ τούτου θεώρησα πως δεν υπάρχει θέμα διάψευσης του συγκεκριμένου ζητήματος. Δεν είχα κανένα λόγο να προδώσω τη σκέψη του συνομιλητή μου».