- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το 37% των κατοίκων της Ελλάδας πετάει φαγητό τουλάχιστον μία έως δύο φορές τον μήνα σύμφωνα με νέα έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της WWF Ελλάς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για να συμπέσει με την εκστρατεία που ξεκινά η WWF Ελλάς για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων μέσα από το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή». Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης ξεκίνησε σήμερα 5 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου και θα παρέχει πρακτικές συμβουλές οικογενειακού προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue η μεγαλύτερη σπατάλη γίνεται από άτομα 18 έως 34 ετών, ενώ οι ηλικίες άνω των 55 ετών πετούν ελάχιστα τρόφιμα. Τα τρόφιμα που πιο συχνά καταλήγουν στα σκουπίδια είναι μαγειρεμένα φαγητά που περίσσεψαν, καθώς επίσης φρούτα και λαχανικά. Ακολουθούν τα γαλακτοκομικά, το ψωμί, τα ζυμαρικά και τα τρόφιμα που έληξαν ή χάλασαν.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι η ελλιπής ενημέρωση των πολιτών αλλά το ότι πεισματικά συνεχίζουν τις ίδιες συνήθειες. Το 20% πηγαίνει για ψώνια χωρίς να έχει σημειώσει από πριν αυτά που χρειάζεται, ενώ το 17% δεν καταναλώνει τις επόμενες μέρες το φαγητό που περίσσεψε. Επίσης, μόνο το 8% των συμπολιτών μας κάνει κομποστοποίηση.