Αρχειο

Ξανά σε έντυπη μορφή το Newsweek

Από τις αρχές του 2014

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55593-111967.jpg

Την επανακυκλοφορία του ως έντυπο, από τις αρχές του 2014, σχεδιάζει το ιστορικό αμερικανικό περιοδικό Newsweek, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Το περιοδικό για τουλάχιστον ένα χρόνο τώρα κυκλοφορεί αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή. Το τελευταίο τυπωμένο τεύχος του είχε κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2012. Ο διευθυντής του Newsweek Τζιμ Ιμπόκο δήλωσε πως ο στόχος είναι το εβδομαδιαίο περιοδικό να γίνει ένα περιοδικό για συνδρομητές, παρόμοιο με το Economist περισσότερο παρά με τον παραδοσιακό ανταγωνιστή του, το Time. «Το θεωρούμε προϊόν πρώτης ποιότητας», δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, διευκρινίζοντας πως το περιοδικό θα επανακυκλοφορήσει σε χαρτί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Το Newsweek ιδρύθηκε το 1933 από έναν πρώην δημοσιογράφο του Time. Τα πέντε τελευταία χρόνια υπήρξαν για το περιοδικό εξαιρετικά δύσκολα. Στην αρχή της δεκαετίας του 1990 το περιοδικό αριθμούσε 3,3 εκατ. αναγνώστες, όμως οι πωλήσεις άρχισαν μέσα στις δυο επόμενες δεκαετίες να μειώνονται σταθερά και το 2010 έφτασε να έχει 1,5 εκατ. αναγνώστες. Το 2010 συγχωνεύτηκε με τον ενημερωτικό ιστότοπο The Daily Beast, αφού την ίδια χρονιά είχε πωληθεί έναντι ενός δολαρίου από την Washington Post στον καλιφορνέζο δισεκατομμυριούχο Σίντνεϊ Χάρμαν. Μετά το θάνατο του Χάρμαν το 2011, η οικογένειά του απέσυρε τις συνεισφορές της στο Newsweek.

Στην ψηφιακή μορφή του, το περιοδικό πήρε το όνομα "Newsweek Global" και πωλήθηκε τον Αύγουστο στην εταιρεία IBT Media.

Ο Τζιμ Ιμπόκο δήλωσε στους New York Times πως ελπίζει ότι η νέα έκδοση του Newsweek σε χαρτί θα μπορέσει να πωλήσει από τον πρώτο χρόνο 100.000 αντίτυπα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ