Αρχειο

Ένα καλύτερο αύριο για τα άτομα με αναπηρία

Μήνυμα Παπούλια για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55465-111789.jpg

Την έλλειψη υποδομών για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής των ατόμων με αναπηρία επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, η οποία είναι το έναυσμα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, για να εστιάζουν κυβερνήσεις και κοινωνίες στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

«Στην πατρίδα μας μένουν πολλά να γίνουν ακόμη για να αποδειχθεί στην πράξη ο σεβασμός στους συμπολίτες μας που υποφέρουν από την έλλειψη υποδομών και ίσων ευκαιριών ίσως περισσότερο από τη φυσική αδυναμία την οποία συχνά υπερβαίνουν με τη δύναμη της θέλησης», είπε ο κ. Παπούλιας και σημείωσε, «πρέπει να διανύσουμε γρήγορα την απόσταση για να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες ζωής και να κατοχυρώσουμε ίσα δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στην κίνηση μέσα στην πόλη, για όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία».

«Η κρίση δεν αποτρέπει, αλλά αντίθετα ενθαρρύνει μια τέτοια προσπάθεια. Κάθε τι άλλο αποτελεί αναπηρία για τη δημοκρατία μας και τον κοινωνικό μας πολιτισμό», είπε τέλος.

Γ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ