Αρχειο

Ο καιρός σήμερα

Γενική πρόγνωση για 3 Δεκεμβρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας λόγω των βοριάδων που ενισχύονται, και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες.

Οι βοριάδες από σήμερα στην ανατολική Ελλάδα και στην Αττική θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που μπορεί να φτάσει και κάτω από το 0 όχι μόνο στα βόρεια αλλά και στην ηπειρωτική χώρα.

Τα πρώτα χιόνια αναμένονται και στα ορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Αττικής (σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα), ακόμα και της Κρήτης, ενώ ισχυρές καταιγίδες ίσως εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, οπότε οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σε νοτιάδες ανεβάζοντας και πάλι το θερμόμετρο.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, «Είμαστε στην καρδιά του χειμώνα, γι' αυτό και έχουμε συνεχείς μεταβολές του καιρού». Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει καλέσει σε αυξημένη ετοιμότητα όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, εν όψει της νέας αυτής επιδείνωσης του καιρού.

Γ.Σ.