Αρχειο

Τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες στο Άργος (video)

Ζημιές, κλειστοί δρόμοι και μία ανθρώπινη απώλεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τεράστιες καταστροφές έχουν σημειωθεί στην πόλη του Άργους και τις γύρω περιοχές λόγω των ισχυρών καταιγίδων που σημειώθηκαν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, αφού υπερχείλισαν οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα.

Μία 55χρονη γυναίκα σερβικής καταγωγής έχασε τη ζωή της λίγο μετά τις 06:00 τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου όταν το υπόγειο διαμέρισμά της στο Άργος πλημμύρισε.

Οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει, καθώς επίσης και πολλά υπόγεια και σπίτια, ενώ σε ορισμένους δρόμους στο ανατολικό τμήμα της πόλης έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 15 για απεγκλωβισμούς ατόμων από οχήματα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους.

Τόνοι φερτών υλικών έχουν κατακλύσει την παραλία της Νέας Κίου όπου εκβάλει ο ποταμός Πάνιτσα. Έχουν σημειωθεί ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, ενώ ο δήμος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Έχει ήδη συγκληθεί σύσκεψη εκτάκτων αναγκών με όλους τους φορείς στο παλιό δημαρχείο προκειμένου να να συντονίσουν τις ενέργειες τους.