Αρχειο

Καθεστώς εθελοντικής κινητικότητας για δημοτικούς υπαλλήλους

Για να αποφεύγουν διαθεσιμότητα και απόλυση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55421-111734.JPG

Μέσα στον Δεκέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων, χάρη στο οποίο θα αποφεύγουν τη διαθεσιμότητα και την απόλυση, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος».

Η σχετική διάταξη, που θα εισηγηθεί τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στο πλαίσιο νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα αφορά μόνο μονίμους υπαλλήλους και όσους απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμους και περιφερειακές ενώσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετακίνηση των υπαλλήλων αυτών θα αποτελεί η αποδεδειγμένη εξασφάλιση των κονδυλίων μισθοδοσίας.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στην εθελοντική κινητικότητα θα γλιτώσουν από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που θα προέλθουν από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη νόμου. Εκτιμάται ότι θα μεταταγούν περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι οποίοι θα συνυπολογιστούν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ