Αρχειο

Amazon: Παραδόσεις κατ’ οίκον με ρομπότ

Ντελίβερι μέσω τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακούγεται με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα: η Amazon έχει αναπτύξει ένα σύστημα παράδοσης δεμάτων μέσω τηλεκατευθυνόμενων, ρομποτικών αεροσκαφών (drones), το οποίο υπολογίζεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη πενταετία.

Την ανακοίνωση έκανε οι ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας-κολοσσού, ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος αποκάλυψε σε εμφάνισή του στην εκπομπή «60 minutes» του CBS, πως η Amazon έχει ξεκινήσει δοκιμές μικρών drones (Octocopters), στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την υπηρεσία παραδόσεων Amazon Prime Air

Τα drones θα φορτώνονται το δέμα με την παραγγελία και μετά θα πετούν προς τον προορισμό τους με τη χρήση GPS. Η χρήση της υπηρεσίας θα είναι όμως δυνατή μόνο εφόσον το σπίτι του πελάτη βρίσκεται εντός απόστασης 16 χιλιομέτρων από την «αποθήκη». Τα Octocopters θα μπορούν να μεταφέρουν παραγγελίες μέχρι και 2,3 κιλών στον πελάτη εντός διαστήματος 30 λεπτών από την στιγμή που έκανε την παραγγελία του.

Δεν έχει πάντως εγκριθεί ακόμα το πλαίσιο για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών για πολιτικούς σκοπούς στη χώρα. Ο Μπέζος υπολογίζει πως η πρώτη παράδοση παραγγελία θα γίνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε 4-5 χρόνια από τώρα.