Αρχειο

Μία γυναίκα νεκρή από τις καταιγίδες στο Άργος

Oλονύκτια κακοκαιρία στην Πελοπόννησο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσαν στην Πελοπόννησο οι ισχυρές καταιγίδες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Άργος. Τουλάχιστον 40 κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ μια 55χρονη γυναίκα, πιθανότατα σερβικής καταγωγής, ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο οικίας στο κέντρο της πόλης, όταν η Πυροσβεστική άντλησε τα νερά.

Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει καθώς υπερχείλισαν οι δυο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο δήμαρχος του Άργους κ. Δημήτρης Καμπόσος, απηύθυνε έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.

Εκτεταμένες πλημμύρες αντιμετωπίζει και η περιοχή της Κυπαρισσίας. Η Πυροσβεστική έως τις 22.30 είχε δεχτεί 12 κλήσεις για άντληση υδάτων. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει δημιουργήσει και η συσσώρευση υδάτων στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-'Αργους, από τους Μύλους προς το 'Αργος. Το σοβαρότερο πρόβλημα εστιαζόταν στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου-Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, όπου λόγω των νερών στο οδόστρωμα γίνεται μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω του χωριού Σπηλιά. Επίσης πολλά νερά υπάρχουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας- Καλού Νερού.

Στον δρόμο που οδηγεί στη Νεμέα, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο της Νεμέας, έχει προκληθεί καθίζηση στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Τα αυτοκίνητα με κατεύθυνση από και προς τη Νεμέα, οδηγούνται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας, ενώ λόγω κατολισθήσεων, από το ένα ρεύμα διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης-'Αργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.

Γ.Σ.