Αρχειο

Απαράδεκτες οι συνθήκες απονομής Δικαιοσύνης

Λένε οι εισαγγελείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55378-111688.jpg

«Οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης παραμένουν απαράδεκτες, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι εισαγγελείς και οι δικαστές αγωνίζονται με αυταπάρνηση, προκειμένου να ανταποκριθούν και πράγματι ανταποκρίνονται, παρά τις συνθήκες αυτές, στην αποστολή τους», αναφέρει ψήφισμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με την ολοκλήρωση των εργασιών της 29ης τακτικής γενικής συνέλευσης.

Οι εισαγγελείς καλούν την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν εύρυθμη και ταχεία απονομή Δικαιοσύνης «ώστε να ανταποκρίνονται στις δίκαιες προσδοκίες του ελληνικού λαού», αλλά και να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των θέσεων των εισαγγελέων. Καλούν επίσης την Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική ασφάλεια των δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών εγκαταστάσεων.

Η Ένωση καλεί τέλος του εισαγγελείς της χώρας να μετάσχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, στις 11 Δεκεμβρίου 2013, στις 1 μ.μ., ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διακοπή των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ