Αρχειο

Καθημερινή: Ακροβασίες Αρβανιτόπουλου στην Παιδεία

Άρθρο για την ακύρωση της διαθεσιμότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55074-111213.jpg

Στο άρθρο του Απόστολου Λακασά στην «Καθημερινή» ο δημοσιογράφος γράφει «Επειτα από 12 εβδομάδες με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο κλειστά λόγω της απεργίας των διοικητικών τους υπαλλήλων, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποφάσισε να δεχθεί να κάνει διάλογο μαζί τους! Βέβαια, πλέον ο διάλογος θα είναι σε έωλη βάση και με παλαιοκομματικά χαρακτηριστικά, καθώς ο κ. Αρβανιτόπουλος προσπαθεί να εξέλθει του αδιεξόδου στο οποίο ο ίδιος οδηγήθηκε με τα λάθη του. Επί 12 εβδομάδες αρνήθηκε να προχωρήσει σε διάλογο με ξεκάθαρες θέσεις, ενώ δεν κατάφερε να θωρακίσει την αξιοπιστία της αξιολόγησης των διοικητικών».

Σε άλλο σημείο του κειμένου τονίζει «Ως ύστατη προσπάθεια επίλυσης της κρίσης ο κ. Αρβανιτόπουλος – μέσω της πρότασης διαλόγου– προτίθεται να προχωρήσει ακόμη σε προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ανακόλουθος με πρόσφατες δικές του δηλώσεις περί μνημονιακής δέσμευσης για τη διαθεσιμότητα.

Την ίδια στιγμή υπόσχεται να ανατρέψει βασικές διατάξεις του νόμου-πλαισίου για να σωθεί το εξάμηνο, ακυρώνοντας ουσιαστικά την πεμπτουσία της ακαδημαϊκής μόρφωσης. Χθες ανακοίνωσε «φιλολαϊκή» ρύθμιση δίνοντας τη δυνατότητα «σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο». Κάτι που θα μετατρέψει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ σε εξεταστικά κέντρα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ρύθμιση για μείωση των υποχρεωτικών εβδομάδων διδασκαλίας ανά εξάμηνο!»

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ