Αρχειο

Εκπαιδευτικός μέλος σπείρας ληστών με καλάσνικοφ

Έξι συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54909-110895.jpg

Σπείρα ληστών με καλάσνικοφ που δρούσε τους τελευταίους μήνες στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, συνελήφθησαν έξι από τα μέλη της, τρεις αλλοδαποί και τρεις Έλληνες (δύο άντρες και μία γυναίκα) ηλικίας 23, 26, 32, 24 και 22 ετών. Ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται αρχηγός της οργάνωσης, είναι μάλιστα δραπέτης των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας και σε βάρος του σχηματίστηκε επιπρόσθετη δικογραφία. Ο ένας από τους δυο Έλληνες, είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης σε σχολείο της Χαλκιδικής. Ο ίδιος ο 53χρονος παραδέχτηκε πως στο σπίτι του έχει ένα πιστόλι και μία καραμπίνα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται πως συμμετείχε σε τουλάχιστον μία από τις 4 ληστείες που πραγματοποίησε η εγκληματική ομάδα. Η σπείρα διέπραξε τέσσερις ληστείες και μία απόπειρα.

Σε έρευνα στην οικία του 24χρονου εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία κάνναβης βάρους 47,3 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μία ακόμη συσκευασία κάνναβης βάρους 6,3 γραμμαρίων. Η 22χρονη συνελήφθη με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς φιλοξενούσε στο σπίτι της τον 23χρονο δραπέτη και του παραχώρησε όχημα, για να διευκολύνει τις μετακινήσεις του. Σε έρευνα στην οικία της βρέθηκε ένα δέμα κάνναβης βάρους 16,99 γραμμαρίων.

Σε βάρος των συλληφθέντων και των δυο ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις του Νόμου περί όπλων, αντίστασης, απείθειας, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση και τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών, είναι σε εξέλιξη.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ