Αρχειο

«Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς»

Γράφει η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54850-110809.jpg

Με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο, η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» φιλοξενεί ένα εκτενές άρθρο με τίτλο: «Ο ταλαντούχος κύριος Σαμαράς» και υπότιτλο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός γοητεύει κατά το ταξίδι του στο Βερολίνο και κάνει λόγο για “θεαματικό comeback“ της χώρας του. Ωστόσο, σημαντικές μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται ή να εφαρμόζονται με βραδείς ρυθμούς».

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ αναφέρεται πως το μήνυμα του κ. Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα είναι ότι «η Ελλάδα ζει», ότι ο ίδιος «δεν θέλει να ξανακούσει για Grexit», αλλά προτιμά να μιλά «για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη». Ωστόσο, το άρθρο σημειώνει ότι κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πρέπει ακόμη να εφαρμοστούν πολλές μεταρρυθμίσεις. «Και επειδή αυτό το comeback δεν είναι αισθητό στην Αθήνα και στο Βερολίνο, ο Σαμαράς αξιοποιεί το συνέδριο της Süddeutsche Zeitung για μια επίθεση γοητείας».

Στη συνέχεια του άρθρου υπογραμμίζεται ότι βασικός στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η απομείωση του χρέους, μολονότι ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε την έκφραση αυτή, αλλά προτιμά να παραπέμπει στην υπόσχεση των Ευρωπαίων ομολόγων του το 2012. Σύμφωνα με αυτή, οι χώρες της ευρωζώνης θα ασχοληθούν με το ζήτημα του ελληνικού χρέους όταν η Αθήνα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. Σύμφωνα με την «Süddeutsche Zeitung», η ώρα της αλήθειας θα έρθει τον Απρίλιο του 2014 όταν η Eurostat δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των χωρών της ευρωζώνης για το 2013 και τότε θα επισημοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ