Αρχειο

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Το σχέδιο δράσης τέθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ στη Λάρισα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) με τεράστια συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από κάθε γωνιά της χώρας. Κατά τη σύσκεψη, τέθηκε το πλαίσιο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων, που έχουν ήδη ξεκινήσει από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, ενώ προβλέπεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται καμία μορφή αγώνα. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Ιανουαρίου, οπότε και θα αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση.

Σε πρώτη φάση πάντως και σε επίπεδο συντονισμού, έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου Παν-θεσσαλική διαμαρτυρία αγροτών στη Λάρισα, με στόχο την ίδια ημέρα να γίνουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στις λοιπές περιφέρειες, ενώ μεταξύ των μορφών διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται είναι επίσης και παραστάσεις έξω από υποκαταστήματα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, με αφορμή επιστολές που δέχονται οι αγρότες για αποπληρωμή δανείων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος έκανε και την κεντρική εισήγηση, «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν κατασχέσεις χωραφιών και σπιτιών σε βάρος αγροτών». Ο κ. Μαρούδας παρομοίωσε μάλιστα τη σημερινή κατάσταση με την εποχή της εξέγερσης του Κιλελέρ, καθώς και τότε οι αγρότες ήταν σε παρόμοια θέση.