Αρχειο

Το αδιέξοδο στα ΑΕΙ συνεχίζεται

 Νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών Δευτέρα και Τρίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54758-110666.jpg

Νέα 48ωρη απεργία κήρυξαν για τη Δευτέρα και την Τρίτη οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων καλώντας την κυβέρνηση να ανακαλέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι διοικητικοί αρνήθηκαν επίσης να παραστούν αύριο στο ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας. Υπενθυμίζεται πως σήμερα συνεδρίασαν εκτάκτως και οι σύγκλητοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου χωρίς να καταλήξουν σε κάποια απόφαση. Το συντονιστικό της Συνόδου Πρυτάνεων ΑΕΙ θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη, για να εκτιμήσει την εξέλιξη των συζητήσεων με τον υπουργό Παιδείας με τις διοικήσεις των πανεπιστημίων για το θέμα της διαθεσιμότητας, όπως και η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου.

Και νέα προκαταρκτική έρευνα

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε νέα επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εξεταστεί εάν παραβιάζεται δικαστική απόφαση με την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων. Το Πρωτοδικείο έχει βγάλει ήδη τρεις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες έχει κρίνει παράνομη αλλά όχι καταχρηστική την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

Συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας

Σε τρεις ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων έπειτα από πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο. Ο κ. Σιμόπουλος μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Είχαμε μια συζήτηση σύντομη αλλά περιεκτική για την επόμενη μέρα στο Πολυτεχνείο. Αυτά που άκουσα θα μεταφερθούν στα αρμόδια συλλογικά όργανα και θα δούμε πως διαμορφωθεί η επόμενη μέρα».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Γάτσιο και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη.

Αύριο, Σάββατο, ο υπουργός Παιδείας θα συνομιλήσει με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, στις 11 το πρωί, ενώ στις 14:00 θα συναντηθεί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Παράλληλα, θα συναντηθεί με τους Προέδρους των Συλλόγων των Διοικητικών Υπαλλήλων Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στην διαθεσιμότητα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κινητικότητας και επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση των συμμετεχόντων.

Τα ραντεβού θα συνεχιστούν την Τετάρτη, με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να συναντάται στις 10 το πρωί με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο, στις 12:00 με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνου και στις 14:00 με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Μεσσήνη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ