Αρχειο

Ειδικός φρουρός λήστευε μετανάστες

Συνελήφθη μαζί με τρεις συνεργούς, ένας Έλληνας και δύο Πακιστανοί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ειδικός φρουρός της Υπηρεσίας Αττικής συνελήφθη μαζί με τρεις συνεργούς για ληστείες σε βάρος μεταναστών. Οι συνεργοί του ήταν ένας Έλληνας και δύο Πακιστανοί. Ο ένας από τους αλλοδαπούς είχε συλληφθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο και πάλι με κατώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για εκβίαση αλλοδαπών ιδιοκτητών καταστήματος και αφαίρεση χρημάτων.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ειδικό φρουρό, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το πρωί της Τετάρτης οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα σε οικία, στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου διέμεναν τέσσερις Πακιστανοί. Ο ειδικός φρουρός και ο 30χρονος Έλληνας συνεργός του δήλωσαν στους αλλοδαπούς ότι είναι αστυνομικοί και αφού τους ακινητοποίησαν με την απειλή του όπλου που έφερε ο αστυνομικός και την άσκηση σωματικής βίας, τους πήραν 2.000 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο (με προορισμό το Πακιστάν) και κούτες με τσιγάρα.

Κατά την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ειδικός φρουρός μαζί με τους δύο αλλοδαπούς συνεργούς του και ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, εισέβαλαν στις 18 Οκτωβρίου σε οικία Πακιστανού στο Περιστέρι από τον οποίο αφαίρεσαν 700 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο αιτήσαντος πολιτικό άσυλο. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, και οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.