Αρχειο

Συνάντηση Αρβανιτόπουλου-πρυτάνεων στις 13:00

Ο διάλογος δεν αφορά τη διαθεσιμότητα αλλά «την επόμενη μέρα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι πρυτάνεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, για διάλογο και η συνάντηση των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13:00. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας ο διάλογος δεν αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας αλλά «την επόμενη μέρα» και τη διοικητική αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός και αναδιάρθρωση στα Πανεπιστήμια. «Υπήρχε και υπάρχει ένας ανορθρολογισμός και αυτή είναι η έννοια του σημερινού διαλόγου», είπε. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο από τους 1.339 διοικητικούς υπαλλήλους θα μείνουν 850 και υποστήριξε ότι «επαρκούν για να τρέξει το Πανεπιστήμιο αν γίνει μια σωστή ανακατανομή».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος άσκησε εκ νέου δριμεία κριτική λέγοντας πως «κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν κάποια άπλυτα κάτω από το χαλί», σημειώνοντας ότι υπήρξε αναξιοκρατία, ρουσφέτι και πελατειακές σχέσεις και ότι βρέθηκαν «313 συνεπωνυμίες, 80 γιοι και κόρες». Κατήγγειλε επίσης ότι «στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσα σε μία νύχτα προσλήφθηκαν 500 υπάλληλοι».