Αρχειο

Πώς ονειρεύεται ο Παντελής Καψής τη ΔΤ

Παρεμβατική και με έναν απόλυτα ελεύθερο διευθυντή ειδήσεων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Το όνειρό μου είναι ο διευθυντής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να κλείνει το τηλέφωνο στον εκάστοτε υπουργό που θα επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής στην εκπομπή Dateline του Αυστραλιανού κρατικού καναλιού SBS, η οποία μετέδωσε ειδική έρευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη λειτουργία της ΔΤ. Ο κ. Καψής τόνισε ότι «η νέα Δημόσια Τηλεόραση έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή», ωστόσο, το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν τον έβρισκε σύμφωνο, πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής, η Μαριλένα Κατσίμη υποστήριξε πως το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν και «σαν βιασμός του προσωπικού της. Της προσωπικότητας τους, της ζωής τους», ενώ η Βάσω Μόραλη, επικεφαλής σήμερα του ελληνόφωνου ραδιοφωνικού προγράμματος της SBS, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ για σχεδόν 30 χρόνια, είπε μεταξύ άλλων ότι, και η ίδια διορίστηκε με κυβερνητική παρέμβαση το 1982 «γιατί δεν γινόταν αλλιώς», προσθέτοντας ότι «στους δέκα υπαλλήλους της ΕΡΤ εργάζονταν μόνο 4, 5».

Για τις ανάγκες της εκπομπής, ο ρεπόρτερ του καναλιού Άμος Ρόμπερτς επισκέφθηκε την Αθήνα και μίλησε με τους περισσότερους πρωταγωνιστές του κλεισίματος της ΕΡΤ, «κάτι που δεν το περίμενε κανείς», όπως χαρακτηριστικά είπε.