Αρχειο

ΥΠΕΞ: Προσβολή για εκατομμύρια χριστιανούς

Τα περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54326-109887.jpg

Για «προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών» και ενέργειες που είναι «ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

«Οι χριστιανικοί Βυζαντινοί ναοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και οφείλουν να τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού και προστασίας», συμπλήρωσε ο κ. Κούτρας.

Μιλώντας το Σάββατο στο ιστορικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, όπου συνυπάρχουν πλήθος Βυζαντινών και Οθωμανικών μνημείων, ο κ. Αρίντς παραδέχθηκε πως κατά το παρελθόν ήταν αποδεκτό πρώην τζαμιά να μετατρέπονται σε μουσεία, «ωστόσο τώρα υπάρχει μία διαφορετική Τουρκία». «Αντικρίζουμε αυτή την αθώα Αγία Σοφία και ευχόμαστε οι καλές της ημέρες να έρθουν σύντομα», πρόσθετε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Γ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ