Αρχειο

Η Κύπρος αποχαιρετά τον Γλαύκο Κληρίδη

Στις 11 η νεκρώσιμος ακολουθία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54319-109880.jpg

Με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία κηδεύεται στις 11 το πρωί ο πρώην πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

Στις 11 το πρωί θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία από τον ιερό ναό της του θεού Σοφίας στο Στρόβολο και στη συνέχεια η ταφή στον οικογενειακό τάφο, στο κοιμητήριο αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Την εξόδιο ακολουθία θα ψάλλει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μαζί με μέλη της Ιεράς Συνόδου. Επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο Γλαύκος Κληρίδης θα ταφεί δίπλα στην λατρευτή του σύζυγο Λίλα στον οικογενειακό τάφο, στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία.

Στην κηδεία θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. Επίσης θα παραστούν ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μάρκιτς, ο υπουργός Τουρισμού, Ούζι Λαντάου. Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα εκπροσωπήσει ο εκπρόσωπος τύπου , Κώστας Σασματζόγλου.

Πριν την κηδεία ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα υπογράψει το Βιβλίο Συλλυπητηρίων. Η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί επίσημη αργία για το Δημόσιο και τα σχολεία.

Χθες χιλιάδες άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους προσκύνησαν τη σορό του Γλαύκου Κληρίδη, που είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Στο ηλεκτρονικό Βιβλίο Συλλυπητηρίων, που άνοιξε το «Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης» καταγράφηκαν 15 χιλιάδες μηνύματα.

Δ.Κ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ