Αρχειο

Σε εξέλιξη η πορεία του Πολυτεχνείου

Συμμετοχή χιλιάδων πολιτών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, που ξεκίνησε στις 2.40 το μεσημέρι της Κυριακής από την Πατησίων, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη ελληνική σημαία της εξέγερσης έφτασαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην αμερικανική πρεσβεία. Λίγο μετά τις 4.30, ξεκίνησε και ο κύριος όγκος της πορείας με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων, από την Παλιά Βουλή στη Σταδίου. Στις 5.30, η κεφαλή της πορείας έφτασε στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Βασιλισσης Σοφίας. Ακολούθησε η πορεία του ΠΑΜΕ, που βρέθηκε στο ύψος της Βουλής, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Κατά την παραμονή των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, δύο άνδρες έβγαλαν τα ρούχα τους μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα.

Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε για λίγα λεπτά το απόγευμα μπροστά στο ξενοδοχείο Athens Plaza, όταν το μπλοκ των αντιστασιακών συλληφθέντων κατά τα έτη 1967-74 προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να ανέβει τη Βασιλέως Γεωργίου αντί της Όθωνος όπως τους υπέδειξαν οι αστυνομικοί. Έπειτα από διαβουλεύσεις, οι αστυνομικοί επέτρεψαν στα 150 άτομα να περάσουν από εκείνο το σημείο και στη συνέχεια έκλεισαν πάλι τον δρόμο, μια που ο κύριος όγκος της πορείας πέρασε από την Όθωνος.

Το κύριο σώμα της πορείας βρίσκεται από τις 6 το απόγευμα έξω από το κτήριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας. Μέχρι στιγμής η πορεία εξελίσσεται χωρίς εντάσεις με εντονότατη την αστυνομική παρουσία σε όλους τους δρόμους από τους οποίους κινείται. Ήδη αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 90 προσαγωγές, οι περισσότερες πριν την έναρξη της πορείας.

Σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται η αμερικάνικη πρεσβεία, η Βουλή, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Δ.Α.