Αρχειο

Νέο ομοφοβικό σχόλιο του Άλεκ Μπόλντουιν

Αποσύρθηκε το σόου του στο MSNBC (video)

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Άλεκ Μπόλντουιν βρέθηκε μπλεγμένος για ακόμη μία φορά σε διαμάχη, αφού εξαπέλυσε χυδαίες ύβρεις σε έναν φωτογράφο παπαράτσι. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι αποκάλεσε τον άνδρα «c-ksucking f-g». Ο 55χρονος αμερικανός ηθοποιός αρνήθηκε ότι είπε την τελευταία λέξη αλλά ζήτησε συγγνώμη για τη διατύπωση της πρώτης. Ωστόσο, η εκπομπή του αποσύρθηκε την Παρασκευή προσωρινά για δύο εβδομάδες.

Για το ομοφοβικό ξέσπασμά του απολογήθηκε με την εξής δήλωση:

«Δεν είχα σκοπό να πληγώσω ή να προσβάλλω κάποιον με την επιλογή του λεξιλογίου μου αλλά προφανώς το έκανα και γι’ αυτό είμαι βαθιά λυπημένος. Οι λέξεις είναι σημαντικές. Το κατανοώ αυτό και θα διαλέγω τις δικές μου με μεγάλη προσοχή στο εξής. Ό,τι είπα και έπραξα αυτή την εβδομάδα στην προσπάθεια να προστατεύσω την οικογένειά μου ήταν προσβλητικά και απαράδεκτα. Συμπεριφορά σαν κι αυτή υπονομεύει τον σκληρό αγώνα για τα δικαιώματα που έχω υποστηρίξει σθεναρά. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πιστούς οπαδούς μου και τους συνεργάτες μου στο MSNBC τόσο για τις πράξεις μου όσο και για την απόσπαση προσοχής από την καλή δουλειά και έργο που προσφέρουν».

Το MSNBC δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με το σκάνδαλο για μέρες, γεγονός που οδήγησε σε έντονες επικρίσεις. Ο παρουσιαστής δελτίου Άντερσον Κούπερ επιτέθηκε επίσης στον Άλεκ Μπόλντουιν για τα απρεπή σχόλια του. Ο διάσημος ηθοποιός δεν είναι ο πρώτος παρουσιαστής που τιμωρείται με αναβολή του σόου με αφορμή σχόλια που έγιναν εκτός του δικτύου του MSNBC. Σε ένα άλλο περιστατικό ο Εντ Σουλτζ είδε την εκπομπή του να «κόβεται» για μία εβδομάδα διότι αποκάλεσε την παρουσιάστρια του talk show Laura Ingraham «slut».

Δ.Α.