Αρχειο

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την προκήρυξη

Τι «βλέπει» πίσω από το κείμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54170-109663.jpg

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από τη δημοσίευση της προκήρυξης για την ανάληψη ευθύνης της διπλής δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, έξω από τα γραφεία της στο Νέο Ηράκλειο.

Τα πρώτα συμπεράσματα από την προκήρυξη εκτέλεσης της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» οδηγούν τις αρχές, κατά τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, τόσο σε παλιούς γνώριμους από το αντάρτικο πόλεων όσο και στο «επιτελικό κέντρο» της εγχώριας ένοπλης δράσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το vima.gr η μελέτη των επιτελείων στην προκήρυξη «δείχνει» ομοιότητες με κείμενα του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά και της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Ιανουάριο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως το «αστέρι» σύμβολο της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης παραπέμπει και σε ένοπλες οργανώσεις που έδρασαν τις προηγούμενες δεκαετίες. Παράλληλα, μειώνονται οι πιθανότητες για το ενδεχόμενο μιας επανεμφάνισης της «Σέχτας Επαναστατών» αφού εντοπίζονται μεγάλες διαφορές μεταξύ της 18σέλιδης προκήρυξης με τα μικρά και υβριστικά κείμενα της «Σέχτας».

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δεν έχουν αποκλείσει το σενάριο να πρόκειται για μία «σύμπραξη» ενόπλων ομάδων, όπως υποδηλώνει εξάλλου και το όνομά της ή για μια «διάσπαση» από κάποια ένοπλη ομάδα του παρελθόντος.

Οι αστυνομικές αρχές ελέγχουν την περιοχή που βρέθηκε η προκήρυξη για τυχόν δείγματα DNA ή κάποιο άλλο στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο στην εξέλιξη των ερευνών.

Εντωμεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει στα πρώτα «σημεία-κλειδιά» που προκύπτουν από το 18σελιδο κείμενο. Η έλλειψη αναφοράς στο επιχειρησιακό σχέδιο της οργάνωσης, δεδομένο που απαντάται πρώτη φορά σε προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, οι απειλητικές αναφορές για αστυνομικούς και στελέχη της ακροδεξιάς, η καλά καταγεγραμμένη δράση της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις κατά μεταναστών και όχι μόνο καθώς και η αναφορά για σχέση του Ηλία Παναγιώταρου με τον πρώην καταζητούμενο Απόστολο Βαβύλη, εξετάζονται και αξιολογούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Δ.Α.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ