Αρχειο

Αυτές οι φωτογραφίες λογοκρίθηκαν στην Κίνα

Είχαν όλες ανέβει στην κινεζική υπηρεσία Sina Weibo τύπου Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54121-109592.jpg

Μια συλλογή 500 και πλέον φωτογραφιών που είχαν λογοκριθεί στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo-τύπου Twitter- δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αμερικανική ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας ProPublica. Δείτε εδώ τις λογοκριμένες φωτογραφίες της Κίνας και τους λόγους που οδήγησαν στην καθήλωσή τους από το ίντερνετ. Μερικές από τις φωτογραφίες αφορούν αντιφρονούντες του κόμματος, πολιτικούς σε στιγμές χαλάρωσης και σκηνές από τον πόλεμο της Κορέας. Το Sina Weibo έχει περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες και παρακολουθείται στενά από τις κινεζικές αρχές. Κάθε λογοκριμένη ανάρτηση είναι και μια ιστορία καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

n
Σκίτσο ενός αλυσοδεμένου Κινέζου πολίτη με τίτλο: «Οι άνθρωποι είδος υπό εξαφάνιση»

n

Η ανάρτηση γράφει: «Η αλήθεια. Ο Yang Kuisong ήταν ο πρώτος Κινέζος, ο οποίος ανακοίνωσε την αλήθεια πίσω από τον πόλεμο της Κορέας. Είχε πει ότι η πορεία προς την Κορέα ήταν σχέδιο των Σοβιετικών με τη σύμφωνη γνώμη της Κίνας».

n

Η ανάρτηση αφορά τη σκανδαλώδη εκτέλεση του επιχειρηματία Zeng Chengjie, ο οποίος συνελήφθη αν και το κατηγορητήριο είχε κενά. Στη φωτογραφία η κόρη του εκτελεσθέντος απευθύνει έκκληση για βοήθεια προς την κοινότητα του ίντερνετ με τα λόγια: «Απεργία πείνας. Σώστε τον πατέρα μου».

Π.Π.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ