Αρχειο

Νοσηλεύονται οι 15 διασωθέντες της Λευκάδας

Με συμπτώματα υποθερμίας, αλλά χωρίς άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
54104-109562.jpg

Στο νοσοκομείο της Λευκάδας έχουν μεταφερθεί οκτώ από τους παράνομους μετανάστες που διασώθηκαν μετά το ναυάγιο του σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ οι άλλοι επτά από τους διασωθέντες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Συνολικά 12 άνθρωποι πνίγηκαν ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά ηλικίας τριών έως έξι ετών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους μετανάστες έχουν συμπτώματα υποθερμίας, χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές λαμβάνουν καταθέσεις από τους μετανάστες, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στον εντοπισμό των διακινητών. Οι μετανάστες έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους το πώς έφθασαν στην βραχώδη ακτή της Παλαίρου, όπου προσπαθούσαν με μεγάλη δυσκολία να επιβιβαστούν στο σκάφος.

Το σάιτ pamepreveza.gr ανέβασε βίντεο που καταγράφει τον θρήνο των ανθρώπων που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα

Οι αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας

Σ. Κεδίκογλου: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρόνια τα κύματα της λαθρομετανάστευσης αλλά δεν είναι πλέον μόνον ελληνικό το πρόβλημα. Η απάντηση πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Και τόνισε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εξάρθρωση των δικτύων που στήνουν οι δουλέμποροι «κερδοσκοπώντας πάνω στη ζωή απελπισμένων ανθρώπων».

ΣΥΡΙΖΑ: «Τα ναυάγια δεν μπορούν να θεωρηθούν απλά ατυχήματα, από τη στιγμή που επαναλαμβάνονται συνεχώς, αλλά αποτελούν τα αποτελέσματα μιας πολιτικής που δεν σταματάει να δημιουργεί ανθρώπινο πόνο. Από τη μια μεριά χώρες όπως η Συρία ή η Παλαιστίνη (από όπου κατάγονταν οι ναυαγοί της Λευκάδας) καταστρέφονται, με την ανοχή ή τη συνενοχή της Ευρώπης. Από την άλλη, η Ευρώπη επιδίδεται σε θανάσιμη καταδίωξη των θυμάτων της καταστροφής, όταν αυτά αναζητούν ασφαλές καταφύγιο. Ως εδώ! Η Μεσόγειος πρέπει να πάψει να είναι θάλασσα θανάτου».

ΚΚΕ: «Οι νεκροί μετανάστες - ανάμεσά τους και μικρά παιδιά - ανοιχτά της Λευκάδας, έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ξεκληρισμένων, θυμάτων της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής».

Π.Π.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ