Αρχειο

Λογοκρισία: Συνεχίζεται η κόντρα «Αυγής» – «Νέων»

Απάντηση από «Αυγή» με κύριο άρθρο και σχόλιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη στιγμή που ο Δημήτρης Χαντζόπουλος εξακολουθεί να σχολιάζει τόσο εύστοχα την πολιτική ζωή μέσα από τα σκίτσα του, η «Αυγή» απαντά στο θέμα περί λογοκρισίας του σκιτσογράφου με κύριο άρθρο και σχόλιο.

Με τίτλο «Τελευταίοι σπασμοί...» το κύριο άρθρο της «Αυγής» μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η υπόθεση με τις καταγγελίες των "Νέων" για απόπειρα λογοκρισίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της "Αυγής", πέρα από τη γελοιότητά τους, αποκαλύπτει τον πανικό των εμπνευστών τους. Μπορεί επί τόσα χρόνια να συναλλάσσονταν με κόμματα - υπαλλήλους ή κόμματα - συνεταίρους, συνειδητοποιούν όμως τώρα ότι το πάρτι τελείωσε».

«Χρεωκοπημένοι πολιτικά και οικονομικά οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, με τρόμο αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν μπαίνει σε παιχνίδια πολιτικής συναλλαγής, αλλά είναι αποφασισμένος να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου στην ενημέρωση και να αποδώσει στην κοινωνία το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό δικαίωμα».

«Η ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα παρασυρθεί σε τακτικές "αντιποίνων" ούτε θα συμμετάσχει στον πόλεμο λάσπης. Θα παραμείνει στις δημοκρατικές αρχές της, έτοιμη και αποφασισμένη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, που θα προέλθει από το φάντασμα του ελληνικού μπερλουσκονισμού».

Στο άρθρο με τίτλο «Σιγά μη φοβούνται τη λογοκρισία "Τα Νέα"» ο αρθρογράφος αναφέρει:

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι εκεί στα "Νέα" φοβούνται μην τους λογοκρίνει η "Αυγή". Σιγά μη φοβούνται τέτοιο πράγμα στην εφημερίδα της κυβερνήσεως... Δυσκολεύομαι επίσης να πιστέψω ότι τόσο διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, όπως αυτοχαρακτηρίζονται, δεν μπορούν να διακρίνουν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ της κριτικής, αυστηρής έστω, αλλά κριτικής, και της πρόθεσης για λογοκρισία».

«Ήταν άραγε άδικη η κριτική της "Αυγής": "Η διαπλοκή κτυπάει... κίτρινο"; Μάλλον ήπια είναι για όσους δεν έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου. Εκτός ίσως από τους πορφυρογέννητους της δημοσιογραφίας ή της πολιτικής».

«Ποιος ζήτησε από τον Δημήτρη Χατζόπουλο να σταματήσει τη σάτιρά του; Ουδείς. Αν τώρα οι "διακεκριμένοι δημοσιογράφοι" πιστεύουν πως το συγκεκριμένο σκίτσο δεν αδικεί τον ίδιο τον σκιτσογράφο, δικαίωμά τους. Αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο από αυτούς, έχει την άδειά τους να το διατυπώσει δημόσια, έστω καθ' υπερβολή, ή πρέπει να καταθέτει αίτηση στην οδό Μιχαλακοπούλου; "Ευτυχισμένοι αυτοί που μπορούν να ακούν τους επικριτές τους και μετά κάθονται και διαλογίζονται" έλεγε ο Σαίξπηρ. Ας το σκεφτούν...». 

Το σημερινό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στα Νέα

n

Γ.Τ.