Αρχειο

Μηνυτήρια αναφορά από Κούλογλου στη Χρυσή Αυγή

Για τις συνεχείς απειλές εις βάρος της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ειδησεογραφικού ιστότοπου tvxs.gr, Στέλιος Κούλογλου προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της Χρυσής Αυγής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών εναντίον της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. Η Χρυσή Αυγή βάλλει κατά του Κούλογλου με δημοσιεύματα στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα της και σε άλλα συγγενή νεοναζιστικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με το tvxs.gr «ενορχηστρωτής» των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, οι οποίες ουδόλως μειώθηκαν μετά τη δολοφονική επίθεση δύο μελών της στο Νέο Ηράκλειο, είναι ο Γεώργιος Μάστορας - βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας και θεωρούμενος «ιδεολογικός» καθοδηγητής της εγκληματικής οργάνωσης.

«Το πραγματικό του όνομα είναι Μισιάκας και ήταν επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής την δεκαετία του ‘90. Το 2003 είχε ο ίδιος διακινήσει σε φόρουμ συζητήσεων φωτογραφίες, στις οποίες ποζάρει μπροστά σε χιτλερική σημαία, χαιρετώντας ναζιστικά. Αποτυχημένος πολιτευτής στο νομό Τρικάλων, ο Μισιάκας προσελήφθη μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές του 2012 στη Βουλή, ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Ν. Μιχαλολιάκου», γράφει το σχετικό δημοσίευμα του tvxs.gr.

Ο Γ.Μάστορας ή Μισιάκας φέρεται να διαστρέβλωσε άρθρο του Στέλιου Κούλογλου για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την εκδοχή της ΧΑ ο Κούλογλου υπαινίχθηκε ότι η επίθεση είναι προβοκατόρικη ενέργεια παρακρατικών κύκλων. «Εμετικός για άλλη μια φορά ο Κούλογλου» ήταν ο τίτλος της ακροδεξιάς εφημερίδας και εξηγεί: «Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο ο Κούλογλου θέλει ‘να θολώσει τα νερά’ και να βγάλει εκτός κάδρου ευθυνών τα κόκκινα τσογλάνια (για να χρησιμοποιήσουμε και μια λέξη η οποία ταιριάζει και με το τουρκόηχο επώνυμό του).Η όλη αντιμετώπιση, όμως, του θέματος είναι ξεκάθαρη αλητεία και έτσι θα αντιμετωπισθεί». Σημειώνεται ότι το άρθρο αναδημοσιεύτηκε σε συγγενή site και στο zougla.gr.

Π.Π.