Αρχειο

Φροντίδα για το Πεδίον του Άρεως

Αποκατάσταση/ καθαρισμός, μετά τους βανδαλισμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53984-109375.jpg

Οργανωμένη επιχείρηση για την αποξήλωση αυθαίρετων κατασκευών και την απομάκρυνση των περιθωριακών στοιχείων από το Πεδίον του Άρεως πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η Περιφέρεια Αττικής.

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) απομάκρυναν την Τρίτη περιθωριακά στοιχεία, μαζί με τις αυτοσχέδιες σκηνές που είχαν στήσει και διέμεναν παράνομα εντός του Πάρκου. Στη συνέχεια καθάρισαν και απολύμαναν το χώρο.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης αυθαίρετων κατασκευών συνεχίστηκε και την Τετάρτη, με τη συνδρομή του Δήμου Αθηναίων, της ΕΛΑΣ και της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, ενώ απολυμαίνεται ο χώρος του Green Park και του ιστορικού κτηρίου Οικονομίδη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στο Πεδίον του Άρεως, σημειώθηκαν βανδαλισμοί πλησίον της οδού Μπούσγου. Προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε 37 φωτιστικά εδάφους, από τα οποία εκλάπη μέρος των καλωδιώσεων τους, αχρηστεύοντας το σύστημα φωτισμού του σημείου και της ευρύτερης περιοχής.

Για το γεγονός έχει ήδη ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά, «Καταγγέλλουμε βανδαλισμούς και βίαιες ενέργειες που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία και στερούν από τους πολίτες τη δυνατότητα να μπορούν να χαρούν δημόσια αγαθά, όπως είναι το Πεδίον του Άρεως. Εμείς είμαστε σε εγρήγορση, πρέπει όμως να συνδράμουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να υπάρξει αποτέλεσμα, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν ελεύθερα και χωρίς φόβο έναν πνεύμονα πράσινου στην καρδιά της Αθήνας».

Γ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ