Αρχειο

«Η διαπλοκή χτυπάει... κίτρινο» στον ΔΟΛ

Το κατηγορώ της «Αυγής» για τη λάσπη εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Η διαπλοκή χτυπάει... κίτρινο» είναι ο τίτλος πολιτικού σχολίου της εφημερίδας «Αυγή» και επίσημη έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο εξαπολύει επίθεση στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», την οποία κατηγορεί για σεξισμό και λάσπη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την «Αυγή» οι στοχευμένες αναφορές των «ΝΕΩΝ» επιδιώκουν την απαξίωση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Επίσης η εφημερίδα εκτιμά ότι ο «πόλεμος» ξεκίνησε μετά την καταγγελία Τσίπρα για «αδιαφάνεια και δωράκια στη χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων».

Η επίθεση στα «Νέα» συνεχίζεται και στο κεντρικό άρθρο της εφημερίδας, που έχει τίτλο «Οι μαυραγορίτες τα παίζουν όλα για όλα».

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Από τα ΜΑΤ και τον Δένδια, από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, η σκυτάλη της έντασης περνάει τώρα απροκάλυπτα στους καναλάρχες και τους μεγαλοεκδότες της διαπλοκής. Πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στη Βουλή, τα "παπαγαλάκια" του Μνημονίου είχαν αποφανθεί ότι νικητής στην κοινοβουλευτική συζήτηση ήταν ο Σαμαράς! Υιοθέτησαν και υπερακόντισαν στα όσα είπε. Χαρακτήρισαν επιλογή έντασης το συνταγματικό δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Τόση η δημοκρατία τους!».

Και συνεχίζει: «Σε ρόλο Ηρακλειδών της κυβέρνησης, οι "παπαγάλοι" του Μνημονίου προχώρησαν σε ανήθικες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του Τσίπρα, άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εφημερίδα "Τα Νέα" θυμήθηκε τις χειρότερες παραδόσεις της, όταν κυκλοφορούσε επί γερμανικής κατοχής, όταν συνέπραττε με την αποστασία, όταν πρωτοστατούσε στις χρηματιστηριακές απάτες της "ισχυρής Ελλάδας". Η "Ανατροπή" στο Mega έστησε ολόκληρη εκπομπή για τη... "γλώσσα του σώματος" του Τσίπρα!».

Λ.Χ.