Αρχειο

Καλλιμάρμαρο με το «μπλε» του Διαβήτη

Το στάδιο θα φωτιστεί σήμερα και αύριο για την παγκόσμια ημέρα της νόσου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με το διεθνές μπλε χρώμα του Διαβήτη θα φωτιστεί σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη το «Καλλιμάρμαρο» Παναθηναϊκό Στάδιο, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου) και στόχο την ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των πολιτών για τη νόσο που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην αύξηση της παχυσαρκίας και κατ’ επέκταση του διαβήτη, πλήττοντας κυρίως άτομα από τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, ενημερώνει η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.

Η Ελλάδα με τη φωταγώγηση ενός από τα ιστορικότερα μνημεία της, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε αυτή τη διεθνή πρωτοβουλία φωταγώγησης ιστορικών κτιρίων σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας το σωτήριο μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους Έλληνες πολίτες.

Ενισχύοντας τη φετινή εκστρατεία, η οποία αποτελεί μέρος ενός πενταετούς προγράμματος με έμφαση στην Εκπαίδευση και Πρόληψη της νόσου, σήμερα φωταγωγούνται επίσης ιστορικά μνημεία-ορόσημα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Όπερα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, το Άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Δανία, η Πύλη του Βρανδεμβούργου στην Γερμανία, ο Οβελίσκος του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή και άλλα. Το βράδυ της Τρίτης, στο πλαίσιο της εκστρατείας, φωταγωγήθηκε και το κτήριο της Ελληνικής Βουλής.

Γ.Σ.