Αρχειο

Δημόσια Τηλεόραση με δύο κανάλια κι ένα δορυφορικό

Η μετεξέλιξη της ΕΡΤ σύμφωνα με τον Παντελή Καψή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53759-109091.JPG

«Στο υπουργείο Οικονομικών συγκροτούνται επιτροπές παραλαβής, οι οποίες θα μπουν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής μέχρι την Πέμπτη το πρωί μαζί με τεχνικούς της ΔΤ», δήλωσε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής σε ραδιοφωνική εκπομπή και διευκρίνισε ότι «η προοπτική είναι να προκύψουν δύο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας κι ένα δορυφορικό».

«Συνολικά εάν υπολογίσουμε το όφελος που θα υπάρξει από την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, η επιβάρυνση των 50-60 εκατ. ευρώ των αποζημιώσεων θα αποσβεστεί για τους πολίτες μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Καψής, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για τα ποσά που ακούγονται από την πλευρά των εργαζομένων.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι βάσει του καινούργιου νόμου η νέα ΔΤ δεν θα είναι εξαρτημένη από τις πολιτικές ηγεσίες. Διευκρίνισε ότι: «η ΕΡΤ έκλεισε με κοινή υπουργική απόφαση, που υπερισχύει της πράξης νομοθετικού περιεχομένου» και επανέλαβε για την επέμβαση των ΜΑΤ ότι ήταν μια απαράδεκτη κατάσταση η κατάληψη από λίγους εργαζόμενους και «έπρεπε να τελειώσει. Πρέπει να μάθουμε να τηρούμε τους νόμους στη χώρα μας», κατέληξε.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ