Αρχειο

Σε θέλω σαν χώρα

Διεθνές συμπόσιο με θέμα το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το «Πεθαίνω σα χώρα» (1978) του Δημήτρη Δημητριάδη υπήρξε ένα από τα πλέον κομβικά, όσο και προφητικά έργα των τελευταίων δεκαετιών. Μετά και το πρόσφατο αφιέρωμα στο έργο του Δημητριάδη από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το ενδιαφέρον για τον συγγραφέα έχει αναζωπυρωθεί.

Διεθνώς διακεκριμένοι και αναγνωρισμένοι θεωρητικοί από το χώρο της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας τέχνης, της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας, της ψυχολογίας και του θεάτρου θα συναντηθούν σε ένα διεθνές συμπόσιο με τίτλο «Σε θέλω σαν χώρα», όπου και θα προσεγγίσουν το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, καθώς και τη συμβολική έννοια της «διέγερσης» ως κοινωνικοπολιτική στάση για το μέλλον της Ευρώπης.

Την οργάνωση έχουν αναλάβει οι Μάρω Μιχαλακάκου, Έλλη Παξινού, Barbara Polla, με την πολύτιμη βοήθεια του Ντένη Ζαχαρόπουλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου, στο Πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας. 

Ομιλητές:

Αριστείδης Αντονάς, αρχιτέκτονας και συγγραφέας, Paul Ardenne, καθηγητής ιστορίας και ιστορίας της τέχνης και της αρχιτεκτονικής (FR), Vincent Cespedes (FR), φιλόσοφος, Μαρία Ευσταθιάδη, συγγραφέας, Γιάννης Χουβαρδάς, θεατρικός σκηνοθέτης, Rodolphe Imhoof, Πρόεδρος του Ιδρύματος για την Ιστορία της Ελβετίας στο Εξωτερικό (CH), Ελίζα Νικολοπούλου, κλινική ψυχολόγος-ψυχαναλύτρια, Δημήτρης Παλαιοκρασσάς, ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνικός σύμβουλος, Barbara Polla, γκαλερίστα, συγγραφέας (CH), Ντένης Ζαχαρόπουλος, ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης


Info

22 Nοεμβρίου 2013, 13:00 – 22:00

Πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών, Σοφοκλέους 8-10