Αρχειο

Νέο παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Για τους ανασφάλιστους και άνεργους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53593-108867.jpg

Άνοιξε την Κυριακή τις πόρτες του το παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής της ΓΣΕΒΕΕ, για τους ανασφάλιστους και άνεργους επαγγελματοβιοτέχνες στο πλαίσιο της Ημέρας Προληπτικής Ιατρικής Φροντίδας που διοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ΓΣΕΒΕΕ και η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών .

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, υπάρχουν τουλάχιστον 577.000 οικογένειες, μέλη και πρώην μέλη της ΓΣΕΒΕΕ οι οποίοι είναι ακάλυπτοι ασφαλιστικά χωρίς ιατρική φροντίδα και φάρμακα, λόγω αδυναμίας πληρωμής των ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σπουδαιότητα της πρόληψης, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι που λόγω οικονομικής δυσχέρειας παραμελούν την υγεία τους διότι δε δύνανται να την πληρώσουν.

80 πολίτες προσήλθαν από το πρωί έως και το μεσημέρι της Κυριακής προκειμένου να εξετασθούν προληπτικά από ειδικούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Ο προληπτικός έλεγχος περιελάμβανε κλινική εξέταση από παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο, ορθοπεδικό, καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις από βιοπαθολόγο, όπου χρειάζονταν, ενώ τα παιδιά των ανασφάλιστων γονέων είχαν τη δυνατότητα υπερηχολογικού καρδιολογικού ελέγχου που χρειάζονται για τη βεβαίωση του σχολείου ή για τα αθλήματά τους και δωρεάν εμβολιασμού.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής-παράρτημα ΓΣΕΒΕΕ λειτουργεί κάθε Τρίτη 12:00 με 19:00 στην οδό Καποδιστρίου 24. Πληροφορίες παρέχονται κάθε Τρίτη στο 211 411 1590 και καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στα κεντρικά γραφεία του Ιατρείου στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στο 210 3839770 από τις 09:00 έως τις 17:00.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ