Αρχειο

Μετακομίζει το Δημαρχείο Κορυδαλλού

Δίπλα στις φυλακές, σε έκταση του πρώην «Ασύλου αλητοπαίδων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53433-108593.jpg

Σε δικό του ιδιόκτητο κτήριο, ύστερα από 67 χρόνια, μεταφέρεται το Δημαρχείο Κορυδαλλού. Το νέο δημαρχείο βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις των φυλακών και κατασκευάστηκε σε έκταση όπου προπολεμικά βρισκόταν το «Άσυλο αλητοπαίδων» και μεταπολεμικά το Αναμορφωτήριο Ανηλίκων, ενώ το αίτημα της παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης στον Δήμο τέθηκε για πρώτη φορά το 1979. Το τελευταίο κτήριο του παλαιού Ασύλου κατεδαφίστηκε το 2009.

Με αφορμή τα εγκαίνια του κτηρίου που πραγματοποιούνται σήμερα στις 7 το απόγευμα, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Σταύρος Κασιμάτης, τόνισε ότι το νέο δημαρχείο «δεν κόστισε στους δημότες και στο δημοτικό ταμείο ούτε ένα ευρώ» και το έργο χρηματοδοτήθηκε κατά το 1/3 από το πρόγραμμα «Θησέας» και κατά 2/3 από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων. Ο δήμαρχος υποστήριξε μάλιστα ότι, ούτε καν για την επίπλωση των γραφείων δεν υπήρξε το παραμικρό κόστος για το δήμο, καθώς όλα τα έπιπλα εξασφαλίστηκαν από τα κτήρια των εφοριών και του ΙΚΑ, που συγχωνεύθηκαν.

Το νέο κτήριο αποτελείται από δυο ορόφους, έχει συνολική έκταση 4.000τ.μ. και σε αυτό θα λειτουργούν πλέον όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Την 1η Οκτωβρίου, ο Δήμος ξενοίκιασε τα 17 κτίρια στα οποία στεγάζονταν έως τώρα οι υπηρεσίες του, εξοικονομώντας συνολικά περισσότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο, ποσό που θα διαθέσει στις κοινωνικές υπηρεσίες για τις μεγάλες ανάγκες της πόλης.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ