Αρχειο

Ραντεβού στο Ρολόι του Πειραιά

Ο Δήμος αποφάσισε να το ξαναχτίσει στην αρχική του θέση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53332-108408.jpg

Το Ρολόι του Πειραιά θα ξαναχτιστεί στη θέση που βρισκόταν, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, το οποίο φιλοδοξεί μετά την ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου να προχωρήσει κι άλλο με την ιστορική και αισθητική αποκατάσταση του τόπου. Το 1865 ο αιρετός δήμαρχος Πειραιά, Αριστείδης Σκυλίτσης, μετέφερε την έδρα του στο κτήριο που έφερε στην κορυφή του το μεγάλο Ρολόι. Το 1968 ο διορισμένος από τη χούντα, Αριστείδης Σκυλίτσης, απόγονος του αιρετού κατεδάφισε το ιστορικό μνημείο.

«Αποφασίσαμε το ξαναχτίσιμο του ρολογιού στο μέγεθος και στη θέση που βρισκόταν και ανοίξαμε ήδη τον κουμπαρά», δήλωσε στο «Έθνος» ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος. «Η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη. Θέλουμε να ανακτήσει η πόλη τα σύμβολά της, τις αναφορές της, την πολιτιστική της ταυτότητα, να τιμήσουμε το χθες και να ανοίξουμε δρόμους αισιοδοξίας για τις νέες γενιές».

Τα πρώτα 250.000 ευρώ θα καταβληθούν από τον Δήμος, ενώ στη συνέχεια θα ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός, μέσω του οποίου θα συνεισφέρει όποιος το επιθυμεί. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της δημοπράτησης. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να φιλοξενούνται και πάλι στο κτίριο αυτό οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ