Αρχειο

4ο Athens Bar Show 2013

Μη χάσεις τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική έκθεση για bartenders και επαγγελματίες των bars

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 457
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν αρκεί να ξέρεις να φτιάχνεις ένα καλό κοκτέιλ, να είσαι ευγενικός με τους πελάτες σου, να έχεις ωραία μουσική και καθαρά ποτά. Τα μυστικά της δουλειάς, αυτά που θα σε καταξιώσουν και θα σε βοηθήσουν να πας ένα βήμα μπροστά, είναι πολλά, και το φετινό 4ο Athens Bar Show 2013 που θα γίνει στις 25 & 26 Νοεμβρίου θα σου αποκαλύψει όσα δεν γνώριζες.

Η μεγαλύτερη εκπαιδευτική έκθεση για bartenders, bar managers, επιχειρηματίες, σερβιτόρους και όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο της εστίασης και κυρίως με το bar θα φιλοξενεί φέτος 27 περίπτερα εταιρειών με δεκάδες προϊόντα, με τους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά όλες τις εταιρείες ποτών και προϊόντων που χρησιμοποιούνται στα bars, καθώς και να παρακολουθήσουν ομιλίες και σεμινάρια, αλλά και να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς.

n

Καλεσμένοι ομιλητές και σεμινάρια

Μια εκδήλωση που απευθύνεται σε επαγγελματίες, δεν θα μπορούσε να μην έχει καλεσμένους να μιλήσουν κάποιους από τους πλέον επιτυχημένους ανθρώπους στο χώρο των bars. Ακολουθεί μια πρώτη γνωριμία.

Ο Simone Caporale, από το «Artesian Bar» του ξενοδοχείου «Langham» του Λονδίνου, βραβευμένο για δύο συνεχή χρόνια ως το «καλύτερο bar του κόσμου», θα εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνει το bar του τόσο καλό.

O Global Tequila Ambassador Tomas Estes και δημιουργός της τεκίλας Οcho θα μιλήσει για την πολλά υποσχόμενη κατηγορία αλκοολούχων που βρίσκει όλο και περισσότερους φαν στην Ελλάδα.

Ο Leonardo Leucci και η ομάδα του από τη Ρώμη θα αναφερθούν στο γιατί οι Ιταλοί είναι φαν των πικρών ποτών και πώς αυτό επηρέασε τις τάσεις των κοκτέιλ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Francisco Hajnal Alfaro, πρόεδρος και ιδρυτής του «Academia Mexicana de Catadores», καλεσμένος της Jose Cuervo, θα μιλήσει για τις αξίες της τεκίλας.

Το Jameson θα παρουσιάσει το Jameson Select Reserve, τη νέα super premium ετικέτα της μάρκας, παρουσία του distilling expert Daniel Burke αλλά και του Ger Buckley, εμβληματικής φυσιογνωμίας στην τέχνη της παρασκευής βαρελιών. Μέσα από μια σύντομη επίδειξη, ο 5ης γενιάς βαρελοποιός θα αναδείξει τη σημασία της τέχνης του στη διαδικασία παραγωγής του ουίσκι και θα εξηγήσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή των βαρελιών στην τελειοποίηση της γεύσης του Jameson Select Reserve.

Το World Class της Diageo και το Bacardi Legacy θα δώσουν την ευκαιρία στους bartenders που έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς τους να μιλήσουν για τη δουλειά τους.

Οι Jared Brown και Anistatia Miller, μέσα από ένα σεμινάριο που παρουσιάστηκε και σε αντίστοιχη εκδήλωση στο Βερολίνο, θα επιχειρήσουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται οι bartenders τη δημιουργία των κοκτέιλ.


Secret Room 5 

Όπως αντιλαμβάνεστε και από τον τίτλο, πρόκειται για μια ενέργεια η οποία παραμένει μυστική. Με την είσοδο να επιτρέπεται μόνο για όσους θα έχουν το μυστικό εισιτήριο.

Bar Talks

Είναι η ονομασία της νέας εκδήλωσης η οποία θα γίνεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με ολιγόλεπτες ομιλίες ειδικών του χώρου των bars. Το θέμα του πρώτου Bar talks, που θα γίνει στο 4ο Athens Bar show, θα είναι το «Bars have something to say», όπου οι ομάδες των πλέον επιτυχημένων bars της Αθήνας θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό. Οι ομιλίες τους θα βιντεοσκοπούνται και θα ανεβαίνουν στο bartalks.tv

Να απολαμβάνεις υπεύθυνα

To Athens Bar Show έχει σκοπό να διαδώσει την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Έτσι, ειδικά βανάκια θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στον προορισμό τους μετά το τέλος της έκθεσης, είτε πρόκειται για ένα σταθμό του μετρό είτε για ένα bar όπου θα συνεχίσουν το βράδυ τους.

Πού και πότε

Το 4ο Athens Bar Show 2013 θα γίνει στις 25 & 26 Νοεμβρίου στο The Hub Events και στο Θέατρο Αλκμήνη.

n


Διαγωνισμός

Στο τέλος της πρώτης ημέρας της έκθεσης θα γίνουν γνωστά τα ονόματα των τριών νικητών του διαγωνισμού της Finlandia Vodka, με έπαθλο ένα ταξίδι στη Φινλανδία.