Αρχειο

«Σφραγισμένα» στόματα στη διαμαρτυρία υπαλλήλων της ΕΤ3

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας: «Ξεσηκωμός για τη Δημοσιογραφία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53216-108237.jpg

 Με τα στόματά τους σφραγισμένα με τσιρότα, πρώην εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος».

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής των δημοσιογράφων της Ελλάδας στην παγκόσμια ημέρα: «Ξεσηκωμός για τη Δημοσιογραφία» (Stand Up for Journalism που έχουν ορίσει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕFJ).

Η 5η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα δράσης για την προώθηση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και διαμαρτυρίας, «για τη δραματική κρίση που αντιμετωπίζουν από την υπερβολική εμπορευματοποίηση, την πολιτική πίεση, την πτώση του βιοτικού επιπέδου, τις κακές συνθήκες εργασίας και τις βίαιες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η IFJ.

Η εκστρατεία «Stand up for Journalism», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, αναδεικνύει τόσο την κοινωνική όσο και την επαγγελματική κρίση της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Η Ομοσπονδία παραπέμπει σε ανακοίνωση της IFJ η οποία επισημαίνει πως αντιστεκόμενοι οι δημοσιογράφοι για τα δικαιώματα τους, αντιστέκονται επίσης για τις πολιτικές ελευθερίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ