Αρχειο

Το πιο γλυκό δόλωμα

Η ψηφιακή «Σουίτι» παγίδα για χιλιάδες παιδόφιλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53200-108219.jpg

Περισσότεροι από 1000 άντρες έσπευσαν να πληρώσουν για δουν ένα κορίτσι δέκα ετών με χαρακτηριστικά Φιλιππινέζας να κάνει στριπτίζ στο διαδίκτυο κι άλλες σεξουαλικές πράξεις. Μόνο που το κορίτσι των δέκα ετών δεν ήταν αληθινό αλλά άβαταρ – μια ψηφιακή παγίδα που έστησε μια ολλανδική φιλανθρωπική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών ώστε να πιάσει «στα πράσα» χιλιάδες παιδόφιλους.

Η διεθνής οργάνωση Terre des Hommes, γα δέκα εβδομάδες χρησιμοποιούσε την ψηφιακή «Σουίτι» στο διαδίκτυο και μάζευε πληθώρα προσφορών από άνδρες όλων των ηλικιών σε διάφορα φόρα.

n

Οι άνδρες πίστευαν ότι συνομιλούσαν με μια ανήλικη Φιλιππινέζα, όμως στην πραγματικότητα επικοινωνούσαν με την ΜΚΟ στο Άμστερνταμ, η οποία κατέγραφε τα πάντα αναζητώντας στοιχεία που θα αποκάλυπταν την ταυτότητά τους. Σε διάστημα 10 εβδομάδων, περισσότεροι από 20.000 άνδρες όλων των ηλικιών και των κοινωνικών τάξεων από όλο τον κόσμο επικοινώνησαν με την Σουίτι και «ήταν έτοιμοι να πληρώσουν χρήματα για να την δουν να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε μια webcam ή ακόμα και για να την πάρουν σπίτι τους», δήλωσε ο Άλμπερτ Γιαπ φαν Σάντμπρινκ, διευθυντής της Terre des Hommes της Ολλανδίας.

Από τους 1000 που προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν οι 110 ήταν Βρετανοί, 254 Αμερικανοί και αρκετοί Ινδοί. Η φιλανθρωπική οργάνωση εντόπισε υπόπτους από συνολικά 71 χώρες. Η Terre des Hommes επικαλούμενη τα στοιχεία του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι περίπου 750.000 παιδεραστές ενδέχεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στο διαδίκτυο και ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μπορούσαν να είναι θύματά τους.

n

n

n

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ