Αρχειο

Μ for Movember

Πού πας Νοέμβρη αμούστακος;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
53181-108177.jpg

Εάν θεωρείς εαυτόν κοινωνικά ευαισθητοποιημένο και συνάμα δέχεσαι καλόπιστα να συμμετάσχεις σε δράσεις ευρείας ωφέλειας, προσδίδοντάς τους παράλληλα κατιτίς από το απαράμιλλο στιλ σου, τότε, προτού ξυριστείς το πρωί, ξανασκέψου το. Ο Νοέμβριος είναι μήνας οικουμενικής τριχοφυΐας για άκρως θεάρεστους λόγους. Ο Νοέμβριος είναι μήνας Movember, πρώην November. Γιατί; Εξηγούμαστε παρακάτω.

Τι θα πει Movember;

Το Movember είναι μια χαριτωμένη αργκό που πλέον βρίσκεται στα χείλη όλων. Συνήχηση των λέξεων «moustache» και «November», βαπτίστηκε αναλόγως με στόχο να εντείνει το ενδιαφέρον γύρω από τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο των όρχεων και παρεμφερείς μορφές ανδρικού καρκίνου. Με στόχο να «αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της υγείας», το Movember εκτυλίσσεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου, οπότε και σημειώνεται θεαματική αύξηση στην καλλιέργεια μουστακιών εκ μέρους του ανδρικού πληθυσμού.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στο Movember;

Μόνο του σπανού τα γένια δε φυτρώνουν. Το Νοέμβριο, όλοι οι άνδρες της υφηλίου μπορούν να αλληλοαποκαλούνται «Μο Brothers» ή «Mo Bros». Ομοίως και οι γυναίκες, που απαρτίζουν τη «Mo Sistas» δημογραφία της δράσης. Αρκεί λοιπόν να φυτρώσεις μουστάκι ή να σταθείς στο πλευρό κάποιου που αφήνει μουστάκι. Προσοχή –όταν λέμε μουστάκι, εννοούμε μουστάκι, όχι γένι, γενάκι ή γενειάδα. Αν ψάχνεις ιδέες, ρίξε μια ματιά στους μυστακοφόρους του movember.com.

Είναι μη κερδοσκοπική εκδήλωση το Movember;

Απόλυτα. Το Movember στηρίζεται σε δωρεές, χορηγίες, μα προπάντων σε εσένα και εμένα. Η κοινότητα ανέλαβε δράση το 2004 στην Αυστραλία και σύντομα κατέκτησε τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της περσινής καμπάνιας, περισσότεροι από 1.100.000 άνδρες μετατράπηκαν σε «Mo Bros», βοηθώντας να συγκεντρωθούν έσοδα ύψους 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τι έχω να κερδίσω από το Movember;

Τη δόξα ουδείς εμίσησε. Δεν θα ήταν όμορφο να αποτελέσεις ψηφίδα μιας παγκόσμιας κουλτούρας; Στο τέλος του μήνα, μπορείς να κοιτάξεις πίσω και να πεις στον εαυτό σου, «ήμουν μέρος της λύσης»!

#instagreece_movember είναι η νοεμβριάτικη Movember δράση της A.V., όπου όλο το μήνα θα μοιραζόμαστε τις Movember φωτογραφικές στιγμές μας, σε ένα διαγωνισμό με πλούσια δώρα και προπάντων επικερδή αντίκτυπο!

Πού μπορώ να μάθω περισσότερα;

movember.com. Αλλά και instagram.com, ώστε να ανεβάσεις και να δεις φωτογραφίες των πιο καλαίσθητων μυστακοφόρων. Ενώ μπορείς ασφαλώς να ανατρέξεις και στα κατά ιστοτόπους hashtags. #movember στο Facebook, #movember στο Twitter και το Tumblr.

Εντάξει, μουστακαλήδες;

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ