Αρχειο

«Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο»

Αρχιτεκτονική παρέμβαση από τον Δήμο και ΝΕΟΝ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο» παραχωρούν αυτήν την ώρα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και εκπρόσωποι του Οργανισμού ΝΕΟΝ.

Για το πρόγραμμα θα μιλήσουν οι:

κ. Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων

κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Ιδρυτής Οργανισμού ΝΕΟΝ

κ. Louis Benech, αρχιτέκτων τοπίου

κ. Θωμάς Δοξιάδης, αρχιτέκτων τοπίου

κα Iwona Blazwick, ΟΒΕ, διευθύντρια Whitechapel Gallery

Τη συζήτηση συντονίζει η κ. Ελίνα Κουντούρη, διευθύντρια ΝΕΟΝ

n

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Εθνικό Κήπο θα παρέμβει με την φυτοτεχνική μελέτη του ο Γάλλος αρχιτέκτονας τοπίων, Louis Benech, ο οποίος θα μετατρέψει τον κήπο και σε Μουσείο εξωτερικού χώρου με την αποκλειστική χρηματοδότηση από το Neon του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Την επιμέλεια του προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης θα έχει η ίδια η διευθύντρια του Whitechapel Gallery του Λονδίνου, Iwona Blazwich.

Οκτώ σημεία του πάρκου θα δεχθούν τις ήπιες παρεμβάσεις που προβλέπει η μελέτη του Benech (έχει εγκριθεί από τον δήμο Αθηναίων), ενώ ο Εθνικός Κήπος θα γεμίσει έργα τέχνης δημιουργώντας το πρώτο στην Ελλάδα πάρκο που θα συνομιλεί ενεργά και διαδραστικά με την σύγχρονη Τέχνη.

n

Ο οργανισμός ΝΕΟΝ θα πραγματοποιήσει γύρω στις 15 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στον Εθνικό Κήπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό κόστος της παρέμβασης ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Λ.Χ.