Αρχειο

«Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο»

Αρχιτεκτονική παρέμβαση από τον Δήμο και ΝΕΟΝ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52885-107596.jpg

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο» παραχωρούν αυτήν την ώρα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και εκπρόσωποι του Οργανισμού ΝΕΟΝ.

Για το πρόγραμμα θα μιλήσουν οι:

κ. Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων

κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Ιδρυτής Οργανισμού ΝΕΟΝ

κ. Louis Benech, αρχιτέκτων τοπίου

κ. Θωμάς Δοξιάδης, αρχιτέκτων τοπίου

κα Iwona Blazwick, ΟΒΕ, διευθύντρια Whitechapel Gallery

Τη συζήτηση συντονίζει η κ. Ελίνα Κουντούρη, διευθύντρια ΝΕΟΝ

n

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Εθνικό Κήπο θα παρέμβει με την φυτοτεχνική μελέτη του ο Γάλλος αρχιτέκτονας τοπίων, Louis Benech, ο οποίος θα μετατρέψει τον κήπο και σε Μουσείο εξωτερικού χώρου με την αποκλειστική χρηματοδότηση από το Neon του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Την επιμέλεια του προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης θα έχει η ίδια η διευθύντρια του Whitechapel Gallery του Λονδίνου, Iwona Blazwich.

Οκτώ σημεία του πάρκου θα δεχθούν τις ήπιες παρεμβάσεις που προβλέπει η μελέτη του Benech (έχει εγκριθεί από τον δήμο Αθηναίων), ενώ ο Εθνικός Κήπος θα γεμίσει έργα τέχνης δημιουργώντας το πρώτο στην Ελλάδα πάρκο που θα συνομιλεί ενεργά και διαδραστικά με την σύγχρονη Τέχνη.

n

Ο οργανισμός ΝΕΟΝ θα πραγματοποιήσει γύρω στις 15 εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στον Εθνικό Κήπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνολικό κόστος της παρέμβασης ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ