Αρχειο

Έληξε η μετενέργεια των εμποροϋπαλλήλων

Απεργία την Κυριακή ενάντια στην κατάργηση της αργίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52757-107427.jpg

Έληξε σήμερα η μετενέργεια για τη συλλογική σύμβαση των εμποροϋπαλλήλων, με αποτέλεσμα οι μισθοί 500.000 υπαλλήλων να βρίσκονται εν αμφιβόλω και το ενδεχόμενο ατομικών συμβάσεων να είναι ανοιχτό.

Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, έχει προτείνει υπογραφή νέας σύμβασης με μείωση 13%, δηλαδή βασικό μισθό στα 751 ευρώ από τα 860 ευρώ, λέγοντας ότι «τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πάντως είναι αρνητικοί και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσέλθουν στο διάλογο μόνο αν οι εργοδότες δεν προχωρήσουν σε μειώσεις.

Απεργία την Κυριακή

Στο μεταξύ, σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, αυτή την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, επίσημη πρώτη που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με τον Ν. 4177/2013. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, η απεργία δεν γίνεται μόνο για τη διατήρηση της αργίας την Κυριακή, αλλά και για την επαναφορά όλων των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Γ.Σ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ