Αρχειο

Προσλήψεις 7.400 ανέργων στα σχολεία

Ποιες είναι οι θέσεις και οι ειδικότητες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξεκινάει στις αρχές Δεκεμβρίου η δεκαπενθήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων ανέργων για την κάλυψη των 7.400 θέσεων σε σχολεία μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Η κατανομή των θέσεων ολοκληρώθηκε και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλεί η πρόσκληση στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση.

Αιτήσεις στο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, οι εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18-29 ετών), οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, ενώ η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ και μέσω ΚΕΠ.

Οι θέσεις και οι ειδικότητες έχουν ως εξής:

Ψυχολόγοι (1.250), Κοινωνικοί λειτουργοί (1.250), Βοηθητικό προσωπικό ΑμεΑ (800), Επιστάτες (1.050), Καθαριστές (2.056), Λογοθεραπευτές (80), Εργοθεραπευτές (70), Σχολικοί νοσηλευτές (90), Φυσικοθεραπευτές (60), Οδηγοί σχολικών (50), Συνοδοί (50) και Τραπεζοκόμοι (596).

Γ.Σ.