Αρχειο

Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Λίγος κόσμος, κάγκελα παντού και ο Ψωμιάδης στην εξέδρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και η οδός Τσιμισκή παραμένει κλειστή στην κυκλοφορία οχημάτων. Κατά μήκος του δρόμου έχουν τοποθετηθεί κάγκελα, ενώ ισχυρή είναι και η αστυνομική παρουσία. Έχουν προγραμματιστεί συνολικά τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά μέχρι στιγμής οι διαδηλωτές δεν έχουν προσπαθήσει να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης. Στην εξέδρα των επισήμων ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο προκάτοχος του, Παναγιώτης Ψωμιάδης, οποίος εξέπεσε οριστικά αυτού του αξιώματός του με απόφαση του Άρειου Πάγου. Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δεν είναι στην εξέδρα.

n

Νωρίτερα στο ύψος της οδού Εθνικής Αμύνηας εκπαιδευτικοί μέλη των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μοίρασαν έντυπο υλικό σχετικό με τις απολύσεις εκπαιδευτικών και τα λουκέτα σε σχολεία.

Στην πλατεία της ΧΑΝΘ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και μέλη της αντιφασιστικής συνέλευσης αλληλεγγύης. Στις 10.00 στη συμβολή του πεζόδρομου της Αριστοτέλους με την οδό Τσιμισκή συγκεντρώθηκαν μέλη της Κίνησης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Η στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 με τη συμμετοχή και αρμάτων μάχης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Λ.Χ.