Αρχειο

ΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε μεγάλο καρτέλ κοκαΐνης (video)

Ένα από τα μεγαλύτερα μεταξύ Ελλάδας – Λ. Αμερικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52350-106755.jpg

Η επιχείρηση «Χιονοστιβάδα» της ΕΛΑΣ έφερε αποτέλεσμα. Μετά από μήνες οργάνωσης, παρακολούθησης και παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την χώρα εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ που έφερνε κοκαΐνη από την Λατινική Αμερική στην Ελλάδα. Την επιχείρηση υποστήριξε η Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).

Το περασμένο διήμερο πραγματοποιήθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Χαλκιδική και Χανιά. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 16 μέλη του εγκληματικού δικτύου εκ των οποίων 4 ηγετικά στελέχη. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 146 κιλά κοκαΐνης, 852.000 € και 10 πολυτελή οχήματα. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης ήταν χτισμένη σε τοίχο.

Δείτε το βίντεο

Στους 16 συλληφθέντες περιλαμβάνονται:

  • 45χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ηγετικό στέλεχος του διεθνικού εγκληματικού δικτύου, διωκόμενος σε διεθνές επίπεδο, με εκκρεμείς ερυθρές Αγγελίες της INTERPOL , για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και συγκεκριμένα κοκαΐνη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας (συμβόλαιο θανάτου) εντός πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, πράξεις που έλαβαν χώρα στη Γεωργία. Επίσης κατηγορείται για πλαστογραφία και διακεκριμένη (μεγάλης κλίμακας) απάτη, πράξεις που έλαβαν χώρα στο Αζερμπαϊτζάν.
  • 33χρονος ομογενής από την Αλβανία, ηγετικό στέλεχος του διεθνικού εγκληματικού δικτύου, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, η οποία αφορά αντιδικία για μεταφορά ποσότητας 26 κιλών κοκαΐνης, από τη Μαδρίτη Ισπανίας προς την Ελλάδα.
  • 42χρονος αλλοδαπός ηγετικό στέλεχος του δικτύου, μόνιμος κάτοικος Μαδρίτης Ισπανίας
  • 57χρονος υπήκοος Βενεζουέλας
  • 51χρονος υπήκοος Ουκρανίας
  • τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 27, 35, 44 και 61 ετών
  • τρεις (3) ομογενείς από την Αλβανία, ηλικίας 31, 34 και 37 ετών και
  • τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32, 33 και 36 ετών

Γ.Τ.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ