Αρχειο

Έφοδος για ναρκωτικά στους Γιατρούς του Κόσμου

Και στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52300-106640.jpg

Έπειτα από επώνυμη καταγγελία κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών συνοδευόμενο από υπαλλήλους του Ε.Ο.Φ. παρουσία πταισματοδίκη πραγματοποίησαν έλεγχο για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους Γιατρούς του Κόσμου. Η οργάνωση ζήτησε να μάθει το όνομα του ατόμου που έκανε την καταγγελία αλλά η αστυνομία δεν έδωσε τα στοιχεία του/της.

«Όπως βεβαίως ήταν αναμενόμενο ο έλεγχος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, μιας και οι Γιατροί του Κόσμου ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από την ελληνική πολιτεία, φυλάσσουν και διαχειρίζονται τα ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για ψυχιατρικούς ασθενείς, αποκλεισμένους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επισημαίνεται ότι προ μηνός έγινε παρόμοιος έλεγχος από το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας, κατά τον οποίο, επίσης διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία του φαρμακείου ήταν καθ’ όλα σωστή και νόμιμη.

Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων», αναφέρει η ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Οι ΓτΚ διαβεβαίωσαν ότι θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο την διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους. «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι», καταλήγει η ανακοίνωση

Εν τω μεταξύ το ίδιο κλιμάκιο έκανε έφοδο για ναρκωτικές ουσίες στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Το ΜΚΙΕ ανακοίνωσε την «επίσκεψη» στη σελίδα του στο Facebooκ, όπου ανέφερε ότι ο έλεγχος έγινε έπειτα από καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ότι εκεί διακινούνται ανεξέλεγκτα ουσίες σε ναρκομανείς.

«Φυσικά πρόκειται για σκευωρία και κατευθυνόμενες καταγγελίες που θα μάθουμε ποιος τις έχει κάνει. Κάποιους τους πονάει η δράση μας, να ξέρουν όμως ότι όσο μας χτυπάνε τόσο θα δυναμώνουμε», επισήμανε το ΜΚΙΕ στην ανάρτησή του. Όταν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος μάλιστα οι εργαζόμενοι έκαναν νέα ανάρτηση, όπου ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί ήταν ευγενέστατοι και ότι δεν έχουν παράπονο για τη συμπεριφορά τους κατά τον έλεγχο.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ